Bygging av det nye Tøyenbadet i Oslo

Det gamle Tøyenbadet i Oslo er revet, og byggingen av et helt nytt badeanlegg er nå godt i gang – og HAKI er valgt som hovedleverandør av understøttelse og stillaser sammen med vår kunde MB Stillas. Tøyenbadet blir byens største badeanlegg, og vil bestå av både innendørs- og utendørsbasseng, samt en flerbrukshall. Med fire bassenger innendørs og et stort utendørs badeanlegg vil dette bli et flott sted for både trening og lek.

highlights_NO.jpg

HAKI Universal bærer det unike limtre-taket

En viktig del av dette prosjektet er å bygge det arkitektonisk spektakulære taket som er laget av limtre. Limtredragerne bygges på plass, noe som betyr at dragerne må understøttes ved hjelp av HAKI Universal til de har tørket og er selvbærende. Siden taket veier flere hundre tonn må planleggingen av understøttelsen være presis, og det har krevd tett samarbeid for å komme opp med den beste løsningen. 

Vi har dratt nytte av å kunne levere digitaliserte konsepter ved hjelp av HAKI Building Information Modelling (BIM). Det hjalp oss å være tilpasningsdyktige og ha muligheten til å komme opp med forskjellige løsninger raskt. Vanligvis bygger vi stillaser og skreddersydde tilkomstløsninger, så å bruke stillaset vårt for å understøtte et tak av denne størrelse og vekt er en spennende utfordring for oss, sier Dagfinn Mundal, Country Manager i HAKI Norge.

Samarbeid, kommunikasjon og fleksibilitet har vært suksessfaktorer i salgs- og planleggingsprosessen.

Vi har hatt tett kontakt med vår kunde MB Stillas ettersom endringer i planleggings- og byggeprosessen kan forekomme. Det er viktig å vite om endringer på byggeplassen for å sikre at grunnlaget man har for prosjektering og leveranse er korrekt. Samarbeidet og kommunikasjonen med MB Stillas har vært veldig bra gjennom hele prosjektet, sier Patrik Lennartsson, prosjektingeniør i HAKI.

Partnerskap gir resultater

Foruten vår kunde MB Stillas, har HAKI-teamet samarbeidet med flere partnere i dette prosjektet, inkludert Woodcon, en ledende norsk leverandør av store trekonstruksjoner som har hatt ansvaret for levering og montering av limtre-taket.

Det å være med fra starten av har gjort planleggingsprosessen enklere, noe som på sikt kan spare deg for tid, materialer og penger. Dette gjelder også for produksjon og leveranser. Det er viktig å forstå prosjektet og ha den rette informasjonen for å kunne beregne riktig og kunne dele prosjektet inn i logiske etapper. Et prosjekt som Tøyenbadet krever mye material og planleggingen av innkjøp må være presis. Ved å være i forkant av produksjonen er det lettere å optimalisere transporten, noe som er fordelaktig både med tanke på miljø og utgifter, sier Patrik.

Kristian Borud, daglig leder i MB Stillas, kommenterer samarbeidet:

HAKI har vært en avgjørende partner for å kunne presentere de beste løsningene for våre kunder. Gjennom tett trepartssamarbeid med HAKI og AF Gruppen kom vi frem til gode og kostnadseffektive løsninger. Våre BIM-teknikere har samarbeidet tett på tvers av selskapene, noe som har gitt oss trygghet når det gjelder HMS, kvalitet, løsninger og økonomi.

AF Gruppen, det tredje største entreprenør- og industrikonsernet i Norge, er hovedentreprenør for det nye Tøyenbadet. Som en del av dette prestisjefulle prosjektet har de opprettet et nytt besøkssenter på stedet for å oppmuntre unge mennesker til å velge en karriere innen bygg og anlegg.

Det nye Tøyenbadet forventes å stå ferdig i 2024.

Toyenbadet färdigt.jpg

Bilde: Asplan Viak