HAKI BIM for visualisering av stillasprosjekter

Konsulentfirmaet 9design i UK, ledende innen stillasdesign og beregning, har tatt i bruk HAKI sitt BIM verktøy for å strømlinjeforme prosjektleveranse, spare tid og få bedre kontroll og synlighet på sine stillasprosjekter.

Detaljerte analyser speedet opp prosessen

De mange fordelene ved HAKI BIM var tydelige da 9Design designet en kompleks stillaskonstruksjon for klienten sin, stillasspesialisten NJS Australia. Prosjektet omhandlet et offentlig vannverk for Urban Utilites i Queensland, Australia. Det var viktig å lage et enkelt design som kunne få prosjektet i gang, markere områdene man behøvde tilgang til og Kunne gjøre kollisjonskontrollen på tegnebordet.

På dette prosjektet kunne 9Design bruke HAKI BIM-verktøyet til å se nøyaktig hvor ventilene og rørene gikk, for slik å kunne posisjonere stillaset korrekt og unngå uønskede kollisjoner med disse.

BIM-modellen lot 9Design enkelt utføre detaljerte analyser av modellene, hvilket speedet opp prosessen på dette tidssensitive prosjektet. Simulasjonen fjernet også behovet for manuelle kalkulasjoner, økte påliteligheten og hindret dobbeltarbeid.

Når han blir spurt om effektiviteten til HAKI BIM-pluginverktøyet sier Oliver Daughtrey fra 9Design følgende:

HAKIs verktøy er en frisk pust for stillasindustrien. Det er enkelt, fleksibelt og brukervennlig, og det passer for en rekke stillasprosjekter. Verktøyet kommer virkelig til sin rett og gjør at kundene våre kan visualisere hele stillasutformingen. HAKI BIM-verktøyet lar kundene våre se modellen på stedet, hvor de kan interagere med den for å få en bedre forståelse for hvordan designet vil se ut.

Tradisjonelle, manuelle 2D-tegninger kommer ikke i nærheten. Vi vet jo alle at 2D-tegninger på AutoCAD kan bli rotete iblant, særlig når det skal gjøres endringer. I HAKI BIM oppdateres endringer i modellen automatisk i alle visningene og arkene, og alle har tilgang til dem. I AutoCAD-systemet er du derimot nødt til å endre alt sammen manuelt. Tid er så verdifullt, og med HAKIs BIM kan vi alle sammen bruke tiden på best mulig måte for kundene våre. De kan treffe avgjørelsen på stedet uten forsinkelser, og de kan være sikre på at endringene har blitt gjort.

Designerne kan gi presentasjoner

Verktøyet hjelper 9Design med å sikre nye, fremtidige kunder, ettersom designerne kan gi presentasjoner til potensielle kunder for å vise fordelene ved å bruke et slikt verktøy.

Kundene kan selv se hvordan verktøyet kan forbedre arbeidsflyten og redusere dyre endringer i senere arbeidsfaser, fortsetter Oliver. Alle feil kan oppdages i starten, hvilket betyr at du kan analysere og visualisere hele designet fra start.

Realistisk bilde av stillaskonstruksjonen

Dette betyr også at 9Design er i stand til å beregne materialbehovet for å gjøre jobben, slik at man kan redusere avvik og sikre at kundene får nøyaktig antall levert på stedet uten å måtte etterbestille.

HAKI BIM-pluginverktøy for Autodesk Revit gir et realistisk bilde av stillaskonstruksjonen, og dette muliggjør dermed detaljertestrukturelle analyser.

Fremfor al sørger dette verktøyet for sikkerhet . Med HAKI BIM kan vi være trygge på at alle tall er riktige.

Selv om BIM fortsatt er nytt i stillasindustriensynes 9Design atHAKI ligger et hestehode foran.

Vi har ennå ikke hatt et prosjekt hvor HAKI BIM ikke har fungert som det skal. Det driver produktivitet, sparer tid og gir trygghet ift prosjektgjennomføringen. Dette er spesielt på grunn av mulighetene til å utføre kollisjonskontroll før prosjekteringsunderlaget sendes til kundene.

Om HAKIs tekniske brukerstøtte sier Oliver følgende:

HAKI gav oss massevis av støtte, og de var alltid villige til å hjelpe oss. Når du tenker på alt som kan gjøres med verktøyet, er det temmelig imponerende. Det har latt oss fullstendig revolusjonere måten vi leverer designene til kundene våre på. HAKI BIM er overraskende kraftig, og de ferdige produktene du presenterer til kundene overgår alt som kan gjøres i 2D.

Strømlinjeformet prosesser

Bruken av HAKI BIM har strømlinjeformet 9Designs prosesser og hjulpet både dem og leverandørkjeden deres med å ta viktige avgjørelser rundt hasteprosjekter og forbedret forholdet med kundene deres. Verktøyet har også hjulpet 9Design med å sikre fremtidig arbeid på stillasprosjekter over hele verden.

BIM (16).jpg