Brosystem til fergeterminalen i Helsingborg

HAKI tok utfordringen med å levere de midlertidige tilkomstløsningene for et byggeprosjekt på den travle ferjeterminalen som kobler sammen Helsingborg i Sverige og Helsingør i Danmark.

Denne populære ferjeruten som krysser Øresund, brukes hyppig av svenske og danske statsborgere og besøkende.

En sikker gangvei

Da tiden var viktig på dette prosjektet, var det vesentlig for klienten, stillasentreprenøren Sydställningar, å velge en bedrift de kunne stole på. HAKI, som tilbyr den beste tekniske løsningen på markedet, sto klare til å levere en trygg, solid brostøtteløsning for å forsterke to 18-meters hengebroer. Dette designet gav en sikker gangvei for de fastboende og reisende med ferjen som beveger seg mellom et nytt distrikt kalt Oceanhamnen og havneinngangen til Helsingborg.

Konseptet og løsningen ble presentert til PEAB av HAKI’s ledende teknisk salgsingeniør Dennis Ragnar, som beregnet og leverte anbud for arbeidet i samarbeid med Sydställningar’s Daniel Nilsson.

 

Holde avbruddene på et minimum

For å sikre trygg tilgang var HAKI’s markedsledende Brosystem med offentlig trapper en ideell match. HAKI Brosystem er perfekt for å opprette kryssinger og gangveier på både små og store infrastruktur-prosjekter. Systemet, som er utviklet i henhold til europeiske standarder, kan håndtere svært høye belastninger på opptil 7,5kN/m2, det samme kan HAKI sin offentlige trappeløsning. Systemet kan settes opp på en måte som tilfredsstiller kravene i ethvert prosjekt, ved bruk av roll-out, kran, eller bygging på stedet. Jobben utføres raskt og sikkert for å holde avbruddene på et minimum. HAKI sitt Universal stillas ble også brukt for å lette belastningen på permanente strukturer.

HAKI ga oss all den tekniske støtten vi trengte til dette prosjektet. Vi krevde et høytytende midlertidig Brosystem som leverte på kvalitet, ytelse, og viktigst av alt, sikkerhet. Vi var i stand til å overholde disse strenge kravene ved å velge HAKI, som spilte en vesentlig rolle i den vellykkede leveringen av dette prosjektet.

– Daniel Nilsson, anleggsleder Sydställningar

Kan vare i mange år

I dette prosjektet vil HAKI sitt Brosystem være installert i opptil et år, frem til den permanente broen er ferdig. HAKI sin løsning kan vare i mange år, avhengig av bruken, med rutinemessige kontroller utført gjennom prosjektets levetid.

Med HAKI sine midlertidige tilkomstløsninger på plass for å gi trygg tilgang til og fra Helsingborg-terminalen, er både fastboende og reisende i stand til å bevege seg sikkert mellom havnen og Oceanhamnen, uten at det blir avbrudd i fergereisene som opprettholder den viktige forbindelsene mellom Sverige og Danmark.