DESIGNVERKTØY

Gjennom innovasjon og optimalisering av arbeidsmetoder har vi utviklet flere markedsledende digitale design- og konstruksjonsverktøy som forenkler planleggingen av og visualisering av komplekse prosjekter.

Skreddersydde tegninger

Vi hjelper deg med å designe spesialløsninger for prosjekter der det kreves unike tilkomstløsninger. Ved å involvere vårt erfarne team av ingeniører på et tidlig stadium, kan HAKI skreddersy løsninger og konseptmodeller for komplekse prosjekter som sikrer at arbeidet utføres innenfor trygge rammer.

På kort tid utfører teamet vårt 3D-stillasmodeller og tegninger ved hjelp av vårt unike BIM-verktøy. Verktøyet kan også brukes av våre kunders egne ingeniører, det vil kreve en lisens for HAKIs BIM-verktøy.

Digitale designverktøy

Gjennom innovasjon og optimalisering av arbeidsmetoder har vi utviklet flere digitale design- og konstruksjonsverktøy som forenkler planleggingen av prosjektet ditt. De er en del av vår forpliktelse til alltid å tilby våre kunder førsteklasses support.

HAKI Configurator:

Standardiserte 3D-visualiseringer

HAKI BIM:

Spesialdesignede 3D-visualiseringer

HAKI 3D-Skanner:

Nøyaktige digitale tegninger og 3D-modeller

Opplev stillasdesignet i VR

HAKI Playground

HAKI Playground gir brukere mulighet til å oppleve stillasdesignet gjennom virtuell reality-VR.

I motsetning til andre VR-applikasjoner, kan HAKI Playground brukes med vanlige skjermer og joystick slik at man kan oppleve en “tour” gjennom stillaskonstruksjonen. Flere prosjektdeltakere kan se samtidig, og det kreves ingen VR-briller. 

Dette er det perfekte verktøyet for å vise en konseptmodell og stillaskonstruksjon til kunden, slik at de kan diskutere løsninger og gå igjennom konstruksjonen før den bygges.

Standardiserte 3D-visualiseringer og materiallister

HAKI Configurator

Visualiser og hent nøkkelinformasjon for standard stillaskonstruksjoner med bare noen få klikk med HAKI Configurator. Den intuitive web-baserte plattformen er rask og enkel å bruke, og en ideell løsning for de med grunnleggende kunnskaper innen stillasdesign.

HAKI Configurator vil fases ut og erstattes av vårt nye 3D-visualiseringsverktøy Lasco.

Automatisert design

Den intuitive web-baserte plattformen er rask og enkel å bruke, og en ideell løsning for de med grunnlegende kunnskaper innen stillasdesign. Det kreves minimalt med teknisk datakunnskap for å generere 3D stillasmodeller, materiallister (BOM) og vektdata.

Enkel i bruk

Brukerne velger ganske enkelt produktet de ønsker å designe stillas fra – HAKI Universal, HAKI Ram, HAKITEC og HAKI Brosystem (HBS) – og legger deretter inn informasjon som bygningens- og stillasdimensjoner, innplanking og bomlagshøyder.

Eksporter filer

Når stillasmodellen er automatisk generert, kan brukerne eksportere materiallister og annen informasjon til PDF eller Excel for videre bruk. Stiilastegningen kan også lastes ned som PDF eller i et Design Web Format (. DWF)-fil.

HAKI BIM Add-in

Det er også mulighet for å eksportere ut en .DAT-fil som igjen kan importeres inn til Autodesk Revit for videre modellering i HAKI BIM add-in.

Oppsummering:

 • Intuitiv web-basert plattform med automatisert design av standard stillaskonstruksjoner
 • Stiller ingen krav til teknisk datakompetanse og kan brukes av alle
 • Estimat for materialliste og vekt-informasjon kan eksporteres ut
 • 2D og 3D tegning, .DWF og .DAT filer kan eksporteres ut

Spesialdesignede 3D-visualiseringer og materiallister

HAKI BIM - Nå raskere enn noensinne

Spar tid og prosjekteringskostnader med HAKI BIM add-in for Autodesk Revit®. HAKI BIM er spesielt utviklet for stillasdesignere og ingeniører, og reduserer tidsbruk for prosjektering av komplekse stillaskonstruksjoner. 

I tillegg til fordelene innen prosjektering tilbyr HAKI BIM også prosjektpresentasjoner av høy kvalitet for sine kunder. Det er mulig å fremstille realistiske renderinger. I tillegg er det mulighet for å bruke HAKIs AR og VR verktøy, som HAKI Playground, slik at man kan utforske løsningene i realistiske omgivelser før bygging. Som et tillegg til Autodesk Revit® er det enkelt å få tilgang til HAKI BIM, ingen annen programvare er nødvendig.

Raskere prosjektering

Brukere kan konstruere detaljerte HAKI stillasmodeller i 3D med betydelig redusert tid sammenlignet med tradisjonelle 2D CAD tegninger. Alle typer stillaskonstruksjoner kan modelleres, alt fra spirstillas, rammestillas og lastetårn til brokonstruksjoner og «tak over tak». HAKI BIM er oppgradert med automatiserte funksjoner for HAKI Universal stillas og Trappetårn, og er raskere enn noensinne.

Nøyaktige resultater

Den høye detaljgraden i HAKI BIM reduserer også risikoen for feilprosjektering. Nøyaktige resultater sikrer at det planlegges trygge stillas- og tilkomstløsninger på forhånd, og man unngår kostbare forsinkelser på byggeplassen som følge av feil i planleggingen.

Komplette materiallister

Takket være presisjon i modelleringen genereres også komplette materiallister (BOM) med vekt og belastninger, som sparer deg for tidsbruk i manuelle kalkulasjoner. Komplette materiallister hjelper også for planlegging av logistikk og plasskrav på byggeplass i tidlige stadier av prosjektet. 

Eksporter filer

Designet kan også lett deles med andre gjennom en lenke. Med ett klikk kan brukere studere 3D modeller, tegninger og materiallister (BOM) i en nettbasert Autodesk Viewer. De kan også markere direkte i modellen og kommentere løsningene, som deretter kan gjennomgås av kolleger eller konsulenter med tilgang til den koblede modellen.

Oppsummering:

 • Tilgang gjennom Autodesk Revit® for stillasdesignere, ingeniører og andre lisenstakere
 • Modellering av 3D stillastegninger for prosjekter raskere enn tradisjonelle 2D CAD tegninger
 • Reduserer faren for feilprosjektering
 • Eksport av detaljerte konstruksjonstegninger, materiallister(BOM) og informasjon om vekt
 • Presentasjon av modellen med renderinger eller walk-around med VR verktøy som HAKI Playground
for pris og abonnementsordning

NØYAKTIGE DIGITALE TEGNINGER OG 3D-MODELLER

HAKI 3D-skanner

HAKI 3D-skanneren er egnet for prosjekter der fullstendige tegninger mangler. Ved hjelp av en Trimble X7 3D-skanner, kan brukeren effektivt konvertere bygninger til digitale 3D-modeller med opptil 99,99% nøyaktighet. Systemet er også sømløst integrert med HAKIs digitale designverktøy, noe som gjør det raskt og enkelt å lage og importere detaljerte 3D-modeller.

Nøyaktige resultater

Vår 3D-skanner kan skanne i 360 grader på opptil 80 meters avstand. Takket være punktskyen som er meget sikker i sin gjengivelse, er det mulig å lage 3D-modeller med opp til 99,99 % nøyaktighet.

Automatisert kalibrering

Systemet er selvjusterende slik at brukeren enkelt kan skanne objektet ved hjelp av en knapp på skanneren. Det er også den første 3D-laserskanneren som kalibrerer seg selv underveis.

Kompatibel med HAKI BIM

Systemet er sømløst integrert med HAKI BIM-designverktøyet, noe som gjør det raskt og enkelt å lage, importere og eksportere detaljerte 3D-modeller og tegninger av komplekse miljøer.

Vanntett konstruksjon

Trimble X7 er svært robust og tilpasset det nordiske klimaet: Den har støv- og vannbeskyttelse i henhold til IP55 og kan brukes ned til –20 grader

Oppsummering:

 • Fullfør ufullstendige tegninger med bare ett verktøy  
 • Avansert 3D-skanner med 99,99 % nøyaktighet 
 • Lag og eksporter detaljerte 3D-modeller gjennom HAKI BIM  
 • Reduser designfeil for prosjektsikkerhet og effektivitet
for mer informasjon og forespørsler