HAKI digitaliserer prosjekter ved hjelp av laserteknologi

HAKI forsetter å utvikle sine digitale tjenester. Nå lanserer de muligheten for å skanne inn bygninger ved hjelp av en Trimble X7 3D-laserskanner. Systemet er sømløst integrert med designverktøyet HAKI Building Information Modeling (BIM). Det gjør det raskt og enkelt å lage og importere detaljerte 3D-modeller og tegninger av komplekse miljøer.

HAKI har markedets mest fleksible og bærekraftige stillassystemer og tilbyr avanserte tjenester for å planlegge og gjennomføre prosjekter. En av de mest etterspurte funksjonene er rask tilgang til digitale tegninger og modeller. Det gjelder særlig for eldre bygninger, der dette ofte mangler.

Med Trimble X7 3D-laserskanner kan du lage 3D-modeller som er 99,9 prosent nøyaktige og sømløst integrert med designverktøyet HAKI BIM.

Nettopp integreringen med designverktøyet vårt gir nye muligheter. For det handler ikke bare om å ha rask tilgang til nøyaktige 3D-modeller, men også om å kunne håndtere dem effektivt i prosjektet. Nå er alt tilgjengelig i samme tjeneste, og vi er stolte over å være først i bransjen med å innføre denne typen løsning. Ved hjelp av teknologien kan komplekse prosjekter bli mer tids- og kostnadseffektive, sier administrerende direktør Thomas Schüller i HAKI.

Implementeringen av Trimble X7 3D-laserskanner er blitt grundig testet på HAKI-prosjekter før den nå blir allment tilgjengelig. Kristian Borud, daglig leder hos Mylift og Borud Stillas AS, var en av de første som testet den nye løsningen.

Resultatet var imponerende, og selve skanningen var overraskende enkel. Det er et veldig godt verktøy for oss når det gjelder design og visualisering for kundene våre. For vår del handler det også om å kvalitetssikre at vi gir riktig pris. Derfor er det også svært aktuelt å bruke dette produktet allerede i anbudsfasen, sier Kristian Borud.

Hele 54 prosent av byggefirmaer oppgir at de har stort behov for digitale tegninger. Kristian er enig i at etterspørselen etter digitale løsninger stadig øker.

Vi har kommet langt når det gjelder 3D-modellering av stillaser og bruker det aktivt i alle prosjekter der det finnes en modell. Når det ikke finnes en modell, er det veldig gunstig for oss å bruke den nye tjenesten fra HAKI, avslutter Kristian Borud.

Om Trimble X7 3D-laserskanner:

  • Trimble X7 har en innebygd IMU som registrerer når skjermen beveger seg, samt en programvare som syr sammen punktskyen underveis. Det er en av grunnene til at produktet sparer kunden tid og gir et godt resultat. Programvaren Trimble Perspective er svært enkel å bruke og krever lite forkunnskaper.
  • X7 er selvjusterende, slik at brukeren kan skanne objektet umiddelbart ved hjelp av en knapp på skanneren. Det er også den første 3D-laserskanneren som kalibrerer seg selv underveis, og du kan generere en rapport som dokumenterer dette. Noe som gir store besparelser på service og kalibrering.
  • X7 er svært robust og tilpasset det nordiske klimaet: Den har støv- og vannbeskyttelse i henhold til IP55 og kan brukes ned til –20 grader.
  • Kan skanne omgivelser som broer og bygninger for å gi en fullstendig oversikt over prosjektet og hva som kreves. Resultatet er enklere og mer nøyaktig prosjektstyring.

 

Produktet er tilgjengelig på samtlige markeder: Sverige, Norge og Danmark. Kontakt oss om du vil vite mer!