Midway Holding kjøper østerriksk EKRO Bau-system gjennom HAKI

Midway Holding har gjennom sitt største datterselskap HAKI inngått en avtale om kjøp av samtlige aksjer i det østerrikske selskapet EKRO Bausystem GmbH med virkning fra den 4. oktober 2022. EKRO Bausystem kompletterer perfekt konsernets forretningsområde Safe Access Solutions med løsninger for trygt arbeid på midlertidige arbeidsplasser. I tillegg gir oppkjøpet muligheter for geografisk ekspansjon mot den tysktalende delen av Europa, først og fremst det østerrikske markedet.

EKRO Bausystem produserer og selger sikkerhetsprodukter for arbeid på midlertidige arbeidsplasser med Østerrike som det største markedet. Selskapets omsetning i 2021 var om lag SEK 150 millioner. EKRO Bausystem ble grunnlagt i 1949 og har i dag kontorer, produksjon og lager i Krieglach sør for Wien. Antall ansatte er 60.

Det er en glede at vi kunne gjennomføre årets andre oppkjøp og ta nok et viktig skritt gjennom EKRO Bausystem i utviklingen av forretningsområdet Safe Access Solutions. Dette oppkjøpet er helt i tråd med vår eksisterende virksomhet innen forretningsområdet og representerer nok et viktig steg i vår reise mot et industrikonsern.

- Thomas Schüller, administrerende direktør i HAKI

Vi ser gode synergier på kostnadssiden, hovedsakelig gjennom muligheter for en felles forsyningskjede med andre virksomheter i forretningsområdet Safe Access Solutions. Det er med stor glede vi ønsker de ansatte i EKRO Bausystems velkommen til HAKI-familien.

EKRO Bausystem er et veldig godt supplement til vår eksisterende virksomhet innen Safe Access Solutions, sier Thomas Schüller. Oppkjøpet gir interessante muligheter for produktsynergier, samt en strategisk viktig utvidelse av vårt marked til Sentral-Europa med muligheter for ytterligere geografisk ekspansjon.

Vi er veldig glade for å bli en del av Midway Holding og ser frem til å bidra til konsernets utvikling innenfor Safe Access Solutions. Jeg er overbevist om at vi gjennom vår felles brede produktportefølje vil få muligheten til å skape enda mer verdi for våre kunder og dermed bedre forutsetninger for fortsatt lønnsom vekst.

- Martin Rinnhofer, EKRO Bausystem sin administrerende direktør

For mer informasjon, kontakt:

Thomas Schüller, administrerende direktør i HAKI
Mail: thomas.schuller@haki.se
Tlf: +4748222591