UNIVERSAL

HAKI Universal spirstillas i stål eller aluminium er det allsidige systemet for alle stillasaplikasjoner, og gir maksimal produktivitet på tvers av et bredt spekter av konstruksjoner. 

  • Høy styrke og sikkerhet
  • Fleksibilitet i høyde og bredde
  • Konstruksjoner for både lett og tungt arbeid

PROSJEKT

Et utvalg av våre stillasløsninger i praksis

Universalstillas

HAKI Universal stillas i stål eller aluminium har sterke komponenter for høy styrke og passer for deg som trenger en fleksibel stillasløsning. HAKI Universal har 7-10 hovedkomponenter som man enkelt og fleksibelt kan tilpasse et stillas med, og lage en rekke konstruksjoner og løsninger, noe som sparer arbeidstid og øker produktiviteten.

HAKI Universal stål

HAKI tilbyr et komplett produktutvalg av systemstillas i ekstremt slitesterkt, varmgalvanisert høyfast stål – noe som hjelper deg med å overholde globale industri- og sikkerhetsstandarder på en svært sikker måte. I tillegg gjør systemets høye tilpasningsdyktighet at man trygt kan spare arbeidstid og øke produktiviteten på arbeidsplassen.

Hastighet og fleksibilitet er avgjørende for montering av store mengder stillas i prosjekter med stramme tidsrammer. Løsningen er HAKI Universal lengdebjelke med sin unike patenterte fjærlås og med kapasitet for bærende koblinger som kan gjøres horisontalt og vertikalt hvor som helst langs bjelken.

HAKI Universal muliggjør konstruksjon av en rekke praktiske strukturer og løsninger, inkludert fasadestillas, sirkulært stillas, hengende stillas og stillas plattform.

 

HAKI Universal aluminium

HAKI tilbyr det komplette universalsystemet i aluminium. HAKI Universal komponenter i aluminium er over 50% lettere enn alternativet i stål. Dette gir ikke bare lettere håndtering, men muliggjør også tilgang der miljøet krever aluminium, for eksempel offshore.

Universal stillas består av blant annet HAKI S6 og S4 spir i 100 % aluminium og er sikrere og sterkere enn noensinne. Den nye produksjonsmetoden ved å «trykknagle» lommene betyr at kvaliteten på rør og lommene på aluminiumsspiret opprettholdes. Sveising kan redusere styrken på et stillas av aluminium med opptil 40 %, mens nagling ikke endrer styrken. Naglingen er et svar på HAKIs stadige teknologiske utvikling og kvalitetsarbeid for et sikrere og sterkere produkt.

Stillas i aluminium er også mer egnet for utfordrende miljøer som offshore da det er rustfritt, krever lite vedlikehold og er lettere når det gjelder transport til og fra land.

HAKI Tripod

HAKI Tripod er designet for krevende stillasarbeid der spirlast er høy, eksempelvis lastetårn, løpebroer og høye trappetårn. HAKI Tripod fungerer også som rullebane for rullestillas og HAKITEC værbeskyttelse, som start på stillaser der plassen er begrenset og ved store forankringsavstander med høyere spirlaster enn for vanlige spir.
HAKI Tripod er fullt kompatibel med HAKI Universal og som horisontaler og diagonaler brukes HAKI Universal standardkomponenter. Start med HAKI Tripod nederst og fortsett med HAKI standard spirer når lastene blir mindre.

 

HAKI Lastetårn

HAKI Lastetårn bidrar blant annet til et tryggere arbeidsmiljø ved inntak av materialer, noe som vanligvis er nødvendig ved byggearbeid i store høyder. Den står på fire spir som gjør det enkelt å montere, demontere og flytte den. Lastetårn kan variere i størrelse og kan også stå ute langs stillaset.

De prefabrikkerte sikkerhetsgrindene er fullt kompatible med andre HAKI komponenter. Utformingen av sikkerhetsgrindene eliminerer behovet for fotlister og tillater enkel og sikker transport ut og in av materialer, uten risiko for fallende gjenstander. Sikkerhetsgrinden kan bare åpnes fra innsiden, noe som sikrer mot feilbruk.

 

Vippesluse

Med en vippesluse kan du laste av materialer på stillaset eller materialtårnet på en enkel og sikker måte. Vippslusen fungerer som en kollektiv beskyttelse, og bruk av personlig fallsikring er da unødvendig når du leverer og henter materiale på stillaset, og ikke trenger å montere og demontere rekkverk.

Vippeslusen er kompatibel med alle HAKI stillassystemer og er svært enkel å håndtere. Vippeslusen fungerer ved at stillaset åpnes utover og samtidig lukkes innover slik at materiale kan lastes mens stillasarbeideren er i sikkerhet. Slusen kan deretter vippes tilbake på plass igjen slik at stillaset er lukket utover og det er trygt for arbeideren å hente in materialet.

Vippesluse.gif